Verksamhetslokaler i Alingsås

Med sina ca 25000 invånare är Alingsås en trevlig stad för både mindre och större verksamheter. Rakt igenom Alingsås går E20 som gör att staden har bra förbindelser med resten av Sverige och kopplar samman staden med både Stockholm och Göteborg. Landsväg 180 korsar också Alingsås med vilken man kan ta sig till Borås. Även tågen går igenom Alingsås då staden är ansluten till Västra Stambanan. Just nu finns det lediga lokaler Alingsås i stadens centrala delar för den som vill utveckla sin verksamhet i denna trevliga svenska stad.

Företagande
I Alingsås finns det en lång rad etablerade företag vilket skapar ett gynnsamt företagsklimat i kommunen. Förutom en mängd företag finns det också ca 350 olika föreningar i kommunen och en helt nybyggd evenemangshall kallad Estrad Alingsås. Hallen öppnade 2013 och används av bland annat det lokala handbollslaget och en rad diverse evenemang. Det finns också gott om utbildade unga människor i staden då här finns både den kommunala gymnasieskolan och Campus Alingsås som erbjuder högskoleutbildningar. Kommunen gör också mycket för att gynna företagandet i kommunen, så som arrangerar företagsmässor och dylikt.

Stadskärnan och kommunen
Mitt i staden finns både lilla torg och stora torg som utgör en viktig del av staden. Centrumhandeln består av många äldre fina trähus med bakgårdar. Det finns en uppsjö av kaféer, restauranger och småbutiker i centrum som bidrar till en gemytlig miljö. Gångavstånd från centrum finns också Nolhaga Park med sporthallar, simhall, bokskogar, koloniträdgårdar och sjön Mjörn. Denna park är den gröna oasen i Alingsås. Här finns också Nolhaga Slott, ett gammaldags och mycket fint slott. Man får inte glömma bort den ideella Kulturförningen Tornet som har verksamheter inom ämnet samtidskonst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *