Dubrovnik

Det finns många vackra storstäder i Europa, och Dubrovnik är definitivt en av dessa städer. Med närheten till havet och den vackra arkitekturen kan detta definitivt komma att bli din nya favoritstad efter ett första möte. Exempel på billiga sätt att ta dit dig är att gå via http://resorkroatien.se/billiga-resor-till-dubrovnik/. Det finns hotell i alla priser med mer eller mindre hög standard, så du kan välja ett alternativ som passar just din plånbok. Väl där finns det så mycket att uppleva som är gratis så är du exempelvis student så kan du åka dit och uppleva massor av fantastisk arkitektur och natur utan att behöva öppna din plånbok och betala.

Väder
Under sommarmånaderna juni till augusti ligger temperaturerna mellan 26 grader och 30 grader. April börjar med medeltemperatur runt 17 grader och under maj hamnar medeltemperaturen på cirka 22 grader. September har fortfarande en medeltemperatur på 25 grader och oktober ligger på 22 grader. Detta innebär att för er som inte gillar alltför varmt, men som ändå vill komma till värman och solen passar det bättre att åka i april-maj eller september-oktober än att åka dit under de heta sommarmånaderna.

Historia
Dubrovniks gamla stad är en del av UNESCOs världsarv, likt pyramiderna i Egypten eller Gammelstads kyrkstad. Dubrovnik har varit ett maktcentrum att räkna med sedan medeltiden. Dess placering gjorde det till en mäktig kraft och att kriga mot Dubrovnik var inte en särskilt god idé. Många av de gamla kyrkobyggnaderna och andra fina byggnader har klarat sig och överlevt krig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *