Arbete inom redovisning

Att arbeta inom redovisning, eller som konsult, är ett bra sätt att få en givande och varierande roll i ett företag. Det finns flera olika utbildningar för redovisning i Uppsala där du kan få en bred kunskap och god grund att stå på efter avklarad utbildning inför dina nya utmaningar i arbetslivet.

Du kan även göra karriär genom att starta eget, möjligheterna är många och det är bara du som sätter gränserna!

Vanliga arbetsuppgifter inom redovisning
Arbetsuppgifterna inom redovisning i ett företag är vanligtvis i form av löpande bokföring och deklarationer, samt redovisning både per månad och årsbasis.

Att ha budgetuppföljningar samt sköta löner är heller inget ovanligt. En redovisningsekonom har en väldigt bred grund att stå på och kan på så vis rikta in sig på de specifika områden som känns mest intressanta. Att själv kunna forma sin arbetsroll utifrån sina egna önskemål är en stor fördel.

Ekonomikunniga konsulter, ett bra val för småföretag
Allt fler mindre företag anlitar redovisningsekonomer som konsulter istället för att anställa egen personal. Det är ett enkelt och ofta billigare sätt då endast fakturering sker per arbetad timma.

Att använda sig av konsult tjänster med erfaren och kunnig personal inom ekonomi är ett bra och tryggt sätt få hjälp med diverse ekonomisysslor för de mindre företag som inte har tillräckligt med löpande behov för att anställa personal utan hellre tar in avlastning efter behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *