Akupunktur på Östermalm

Du kanske har hört om någon i bekantskapskretsen som har prövat på akupunktur, men vill veta mer om vad det innebär? Akupunktur är en alternativ behandlingsmetod som använts i österländsk medicin väldigt länge, men också har blivit en accepterad och uppskattad behandlingsmetod av exempelvis smärta och stress inom den västerländska medicinen. Det är faktiskt inte helt fastställt hur det är akupunktur fungerar, men forskare tror att nålarna frigör endorfiner som är kroppens egna smärtstillande ämne.

Hur kan man få akupunktur på Östermalm?
Idag är akupunktur accepterat inom den traditionella medicinen i Sverige. De som har fått utbildning får genomföra behandlingen i sin yrkesutövning, det kan exempelvis vara läkare, tandläkare eller kiropraktorer. Man kan tala med dem om man har exempelvis långvarig smärta som man vill prova behandla med akupunktur, eller om man ska föda barn och vill prova akupunktur mot smärtan. Letar man efter ”akupunktur Östermalm” på nätet så kan man också hitta kliniker som inte är en del av sjukvården utan alternativa behandlingscentra.

Hur går en akupunkturbehandling till?
Innan behandlingen påbörjas går behandlaren igenom dina besvär och undersöker det område du vill behandla. Oftast ligger man ner, i enbart underkläder, på en brits när det är dags för själva akupunkturen. Man sticker sedan ned nålar i vävnaden som ska behandlas, exempelvis i muskler, bindväv eller i senor. Den som behandlar rör på nålarna på ett sätt som stimulerar området och ger dig en pirrande, varm eller ibland kall känsla. Trots att din hud får nålar i sig så gör det inte särskilt ont, om ens något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *